Μικρό ιστορικό

Η μικρή και χωρίς πολύ ενδιαφέρον ιστορία του Pathos FM ξεκινάει το 2001. Αφορμή στάθηκε η στροφή της νεολαίας σε πιο λαϊκοδημοτικούς ρυθμούς και σκοπούς και η ανάγκη του κόσμου να ακούει τέτοια μουσική όπου και αν βρίσκεται.

Όταν ξεκινήσαμε τις διαδικτυακές εκπομπές (στις αρχές του 2001), οι σημερινοί πρωτοπόροι του είδους δεν είχαν καν σκεφτεί κάτι τέτοιο (π.χ. ο blackman δεν ήξερε τι είναι το internet, οι ιδιοκτήτες του Ντέρτι δεν είχαν σκεφτεί να κάνουν ένα τέτοιο ραδιόφωνο και ο Digital δεν είχε εκπέμψει ακόμα). Στην επαρχία, τα πράγματα ήταν τα ίδια. Υπήρχαν τοπικά ραδιόφωνα που έπαιζαν λαϊκοδημοτικά, νησιώτικα κλπ, αλλά δεν υπήρχε σκέψη και προοπτική για το internet.

Ο Pathos FM από τη στιγμή τη δημιουργίας του μέχρι και σήμερα αλλά και στο μέλλον έχει ως στόχο το internet παρόλο που εκπέμπει περιστασιακά στα ερτζιανά της πρωτεύουσας και της ελληνικής επαρχίας. Αναμεταδόσεις του προγράμματος του Pathos FM έχουν γίνει στην Αθήνα στις συχνότητες 101.1 πρόσφατα και στους 105.4 παλιότερα.